Home

 

 

 

 

 

Ik ben Frans Prins, geboren in Maartensdijk, vlakbij Utrecht. Ik heb in de roerige zestiger jaren in Utrecht psychologie gestudeerd en heb altijd in het onderwijs gewerkt. Onderzoeker op de Universiteit van Amsterdam, beleidsmedewerker bij het Ministerie van onderwijs en ook nog 15 jaar voor de klas.. Op dit moment ben ik stafmedewerker bij een grote onderwijsinstelling.

Ik ben getrouwd met Petra en heb twee dochters en twee zonen.  Geen van de vier heeft iets met boten en water, behalve dan in bad. Wel hebben we ons uiterste best gedaan, ze op zeilkamp gestuurd, tweedehands Piraatje gekocht en opgeknapt. Het mocht niet baten. Zolang dat ding in de tuin lag vonden ze het leuk, in het water vonden ze het maar niks.

Deze zomer ben ik wel met l,  een paar dagen met de punter weg geweest. Toen vond hij het zeilen wel leuk.  Hoop gloort dus weer.

 

 

Zelfs een matrozenpakje mocht niet baten

 

 

Mijn hele leven ben ik al in de weer met zeilboten. Zie hiervoor het verhaal “Na 40 jaar eindelijk een punter”.

In 1994 zijn we verhuisd van De Bilt naar Noordwolde, waar we in een oud boerderijtje wonen, dat langzamerhand aan het uit elkaar vallen is dankzij het feit dat de boeren het grondwaterpeil steeds meer verlagen

 

Gelukkig ben ik niet zo’n maniak die alleen maar met bootjes bezig is. Zo verplaatsen wij ons op deftige wijze in automobielen die minimaal 25 jaar oud zijn, te weten een Triumph Dolomite 1850 HL, Een Rover P6 2200 TC en een Mercedes W123 300D. In principe doe ik alles zelf reviseren van motorblokken, plaatwerken, spuiten etc.

Hobby’s zijn leuk en het probleem bij mij is dat ik erg veel tijd aan mijn hobby’s kwijt ben. Je kunt er eigenlijk geen werk bij hebben. Ik ben nu 58  jaar en ik moet nog zo’n vier jaar het inkomen met werken binnen halen, maar in 2010 gaan alle remmen los!

 

 

 

.